stay curious and

YOUNG IN SPIRIT :)

Mensen worden Robots, Robots worden mensen!

De meest gestelde vraag aan Mike van Rijswijk is: “Hoe hou je alles bij wat in de wereld veranderd?" Het antwoord hierop is het filteren van de juiste informatie! In de 20 jaar dat Mike van Rijswijk zich bezig houdt met de toekomst, heeft hij een stroom van informatie ontwikkeld. Deze stroom van informatie heeft hij nu verwerkt in zijn eerste boek.


Mensen worden robots, robots worden mensen!


Het doel van Mike van Rijswijk met het eerste boek is om zoveel mogelijk mensen inzicht te geven, waar bedrijven zoals Google, Facebook, Amazon en andere grote tech-bedrijven mee bezig zijn. En dan vooral met de blik op de toekomst! Deze bedrijven zijn namelijk de versnellers van de verdere digitalisering van de wereld. 


De geschiedenis heeft ons al meerdere malen geleerd, dat innovatie nogal impact kan hebben op hoe we werken en leven. Denk hierbij aan de impact van social media of de opkomst van de webshops internationaal. Verschillende domeinen zijn volledig op zijn kop gezet. Grote merken verdwijnen van het toneel en jonge bedrijven worden de grootste bedrijven van de wereld. 


Dit zal de komende decennia zeker niet anders gaan. Volgens Mike van Rijswijk is dit ook niet tegen te houden. Deze verdere digitalisering van de maatschappij stopt voorlopig niet, waardoor de volgende ronde voor de deur staat, die wederom verschillende domeinen volledig op zijn kop zal zetten. 


En wat veel mensen niet zien is de samenhang van alle ontwikkelingen bij elkaar. Want één ding is zeker: het gaat over impact van de samenhang en niet van één ontwikkeling op zichzelf.


Door deze samenhang te zien en te begrijpen zal men meer inzicht krijgen waar de wereld naar toe zal gaan, waar je met je bedrijf naar toe gaat of welke studie interessant is of niet. Het geeft je de juiste inzichten om je voor te bereiden op de toekomst.


Dit eerste boek fungeert als de basis van een reeks boeken, die hierop volgen. Als futuroloog geeft Mike van Rijswijk zijn visie hoe verschillende domeinen in de toekomst zullen veranderen door de verdere digitalisering. 

Pre-order

Het boek Mensen worden robots, robots worden mensen! is nu als pre-order te bestellen.
Vul onderstaand formulier in en je ontvangt het boek als een van de eerste.