stay curious and

YOUNG IN SPIRIT :)

Biografie Mike van Rijswijk

Mike van Rijswijk begon zijn carrière op 23-jarige leeftijd als ondernemer in een tijdperk waar internet zijn tweede evolutie doormaakte. Al op jonge leeftijd had hij een neus voor innovatie en zag met de komst van internet veel kansen voor het bedrijfsleven. In deze tijd was hij met deze kennis van de nieuwste digitale ontwikkelingen en innovaties verantwoordelijk  voor projecten bij toonaangevende bedrijven zoals TPG Post, Vodafone, KPN, Funda en Amstel Gold Race.

Mike van Rijswijk is vanaf die tijd koploper gebleven op het gebied van digitale ontwikkelingen en innovaties. In 2003 ontwikkelde Mike voor TPG Post de eerste online postkaartapplicatie, in 2004 reisde hij af naar Zweden om de ontwikkelingen te onderzoeken van de digitale pen en in 2005 stond hij naast de allereerste 3D printer die zijn intrede maakte. Mike liet Nederland in 2009 kennismaken met het eerste Augmented Reality product en liet hij Nederland live kennismaken met de Google Glass.
In 2014 laat hij Nederland kennismaken met sociale robotica door de robot NAO als een van de eerste naar Nederland te brengen. Kort daarop introduceerde hij Pepper als eerste in Nederland die officieel is ingeschreven als burger van Roermond op 6 juli 2016. 


Als Futuroloog ziet Mike van Rijswijk de wereld net iets anders dan het gros van de maatschappij. Met zijn ervaring en bijzondere blik op innovaties adviseert hij al meer dan 20 jaar bedrijven in Nederland. Hij is co-founder van The Innovation Playground in Roermond waarmee hij de toekomst vormgeeft door zijn visie om te zetten in concrete innovaties. Hierdoor is hij betrokken bij meerdere bedrijven en is hij verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiden van verschillende start-ups. Met deze ervaring, visie en passie is hij een bevlogen spreker die je een bijzonder kijkje geeft in de toekomst. 


keynote klanten

78

mensen geïnspireerd

18263

Innovaties

34

aantal boeken (2019)

1